Geng

Saturday, October 9, 2010

PEMINAT MAHER ZAIN BERANG RASA TERTIPU?

Original posted by : Munsyeed Corner
Oleh: Husaini Hussein

KUALA LUMPUR, 9.Oktober.2010- Sesi Meet The fan bersama Maher Zain di Rock Corner, The Curve menjadi sedikit kecoh apabila para peminat melahirkan rasa tidak puas hati mereka kerana gagal mendapatkan peluang bergambar dan tandatangan penyanyi terkenal dari Sweden, Maher Zain. 

Mereka melahirkan rasa tidak puas hati itu berikutan syarat yang dikenakan oleh pihak Rock Corner yang menetapkan setiap para peminat yang mahu bergambar dan mendapatkan tandatangan Maher Zain perlu membeli CD Maher Zain dan menunjukkan resit sebagai bukti pembelian. Para peminat membeli CD Maher Zain dengan harga penuh, RM27.90 dan beratur panjang sejak 2.30petang.

Beberapa orang peminat yang sempat ditemui oleh pihak Munsyeed melahirkan rasa kesal dengan kejadian tersebut. 

"Pihak kedai meletakkan syarat dan kita telah memenuhi syarat tersebut. Tetapi kehendak kami dinafikan hanya disebabkan faktor masa. Apabila saya minta dipulangkan duit, pihak kedai tidak memulangkannya sebaliknya menggantikan CD yang saya beli dengan CD lain yang telah ditandatangani oleh Maher Zain. Ini satu penipuan. Kami mahu berjumpa dan bergambar dengan Maher Zain sendiri." 

Seorang lagi peminat yang ditemui pihak Munsyeed berharap agar kejadian seumpama ini tidak berlaku lagi. 

"Saya harap kejadian ini tidak berlaku di sesi Meet The Fan bersama Maher Zain esok di Maju Junction. Tak kan kami perlu beli CD Maher Zain banyak kali untuk dapatkan peluang berjumpa dan bergambar dengan Maher Zain. Saya harap, pihak kedai tidak hanya mementingkan keuntungan semata-mata sebaliknya bersikap adil dengan para peminat agar wujud win-win situation." 

Maher Zain yang tiba dalam jam 3.45 petang, meluangkan masa selama hampir 1 jam untuk sesi Meet The Fan tersebut. 

Ketibaan Maher Zain disambut dengan penuh meriah oleh para peminat. Dihujani lensa kamera tanpa henti, Maher Zain kelihatan tenang melayani kerenah para peminat beliau. -MUNSYEED.

Tambahan : Komen dari fans MZM-FC :-

Putra Abdullah ڤوترا عبدالله
Admin MZM-FC..hari ni saya nak bagitau mmg tak puas hati dgn pengurusan kedai music rock corner cina punye di The Curve yg anjurkan MZ brtemu peminat..kedai ni dan pengacara majlis berkomplot menipu peminat dan letak syarat siapa nak autogr...aph mesti beli cd dan tunjuk resit. Tapi sbb minat kami sanggup beli walaupun dah ada dan terpaksa beratur panjang. Majlis sepatutnya pukul 3 start pukul 3.45. Apa yg buat saya dan ramai org marah, sdg tgh beratur panjang penganjur kata dah abis sessi autograph dan ambil gambar. Bila kami tanya tak boleh buat mcm ni..mereka diam ajer..kami desak pulangkan duit kami..tapi sbb dasar penipu mereka buat dek jer..besok kat maju junction kalau buat lagi mcm ni..buat malu MZ jer..so peminat2 jaga2 ada org nak ambik kesempatan atas kita.
 Ini juga :
Rahimah Rahim
sy setuju! sy pn terkejut td. dhla start lambat, lepas tu tau2 pengacara kate tinggal beberapa min je MZ wil b there! sy pn rush ke depan and sempat snap few of his pics via my iPhone je. lepas tu sy tanyer org depan, nape ade yg beratur be...lakang pn leh dpt, yg beratur depan2 and pegang poster tak leh masuk, die kate kene beli cd dr kedai tu dl br leh sign! hello...we didn't know at all about that arrangement. seriously, what are they trying to hide from us??? mcmmane yg dh beli his cd dr kedai lain and sanggup beratur mcm sy ni dengn his ori cd tapi x di entertain sebab tak beli cd dr kedai tu?

sy pn xfahamla...seriously...kalau mcm tu suggestion buat kat concourse area in future. ppl are free to get his signature.

p/s: tadi kelakar gak ade ramai non muslim asked me why are we queing up? mmg panjang sampai around 200m juge td. then i explained one by one bout this session. rupenyer depa ingat ade half price sale! huhu
Salah siapa? Fikir-fikirkan...

Thursday, October 7, 2010

Pakej Lengkap!

Salam. Tidak ada apa-apa isu yang mahu aku utarakan dalam entri yang terbaru melainkan hanya mahu melampirkan beberapa gambar Maher Zain sepanjang beliau berada di Malaysia dari 4 Oct hingga 7 Oct 2010.
Errrr... Ada sebarang pertanyaan?