Geng

Tuesday, May 11, 2010

Misteri Gambar Mohd Safuan Hilmi berbaju Manchester United

Mohd Safuan Hilmi (MSH). Nama ini cukup 'harum' di persada alam maya terutamanya di facebook. Komen berani mati beliau yang bersedia membunuh TG Nik Aziz pada bila-bila masa amat-amat menggemparkan. Maka tidak hairan Dewan Pemuda PAS Pusat mengambil langkah berjaga-jaga dengan membuat laporan polis.

Apakata jika ugutan ini benar? Apakata jika MSH melakukannya ketika TG Nik Aziz sedang memberi kuliah di mana-mana masjid? Mahu terjadi seperti peristiwa pembunuhan Saidina Umar Al-Khattab atau juga pembunuhan Saidina Uthman Bin Affan?

Di mana letaknya maruah Pemuda PAS andai MSH benar-benar melakukannya? Menjaga pimpinan sahaja tidak mampu. Maka wajar dan amat perlu Pemuda PAS ke depan dengan membuat laporan polis. Selebihnya serahkan kepada pihak polis. Itu kerja mereka. Kita dengan kerja kita.

Cukup kisah itu. MSH dah ditangkap. Saksi juga dah dipanggil memberi keterangan (termasuk aku sekali..ngeh3). Adakah beliau akan didakwa di mahkamah, wallahuallam.

Satu persoalan timbul. Kenapa gambar ini yang dijaja di seluruh pelusuk alam maya? Gambar Safuan berbaju merah. Jersi Manchester United tu. Bukan ke banyak lagi gambar Safuan di dalam akaun facebooknya sebelum beliau deactivated? Kenapa gambar ini yang menjadi pilihan? Edit sikit punya baik tu. ngeh3

Siapakah gerangan individu yang cuba mensabotaj peminat Manchester United di Malaysia?Menyelam sambil minum air namanya. Tak patut, tak patut. Walaupun aku Chelsea Fans, aku tak rela musuh ketat Chelsea diperlakukan sebegini rupa. Untuk pengetahuan semua, gambar ini jugalah yang diserahkan kepada pihak polis. Betul-betul tak patut.

Hingga kini, ia masih menjadi misteri. Mungkin Bro Herman Samsudeen boleh jawab kot. ngeh3

No comments: