Geng

Sunday, September 5, 2010

Hello Farid Ridzuan, Are You There??

Salam Datuk Seri. Wajahmu kini terpampang di laman-laman sosial terutama di blog dan di facebook. Kami masih menantikan jawapan tulus ikhlas darimu beserta permohonan maaf akan kecuaian penyiaran Iklan Promo Aidilfitri oleh TV3. Anak buah kamu yang bernama Ahmad Fedtri Yahya telah memberi respons akan ketelanjuran iklan ini. Ayat yang ringkas : "Iklan ini ditamatkan. Nantikan yang baru"

Ok fine. Kini giliran kamu pula. Selaku boss besar dalam Media Prima dan TV3. Jangan lepas tangan. Iklan baru yang bakal ditukar tidak bermakna andai pihak kamu tidak meleraikan tanda tanya yang bermain-main di minda umat Islam di Malaysia. Jangan ingat mendiamkan diri akan menyelesaikan masalah. Jangan ingat penarikan iklan berkenaan bisa menyelesaikan masalah. Tidak sama sekali.

Apa-apapun, ini pengajaran kepada pihak kamu dan kepada TV3. Bias dalam melaporkan berita! Berbeda yang amat sangat dengan Astro Awani. Umur TV3 dah menjangkau 20 lebih tahun, namun laporan berita masih tak berkembang bahkan menguncup. Menjadi ejen UMNO, menjadi ejen merancakkan perkauman, rasis dan sebagainya. Jangan sampai ada yang bikin lagu rap untuk Tv3, nah, suck the banana!

Ada berani memohon maaf?
Ada berani menerangkan kesesatan iklan berkenaan?
Ada berani mengubah segala kesilapan dalam melaporkan berita?

It's up to u..


No comments: